Kaj kupiti malčku za rojstni dan?

Kaj kupiti malčku za rojstni dan?

Objavil/a: readmin Objavljeno v: Starševstvo 09 May / 2018 Komentarji: 0
Večna dilema.

Naša malčica bo kmalu praznovala svoj drugi rojstni dan. Neverjetno kako hitro je minilo!! V zadnjih dneh sem dobila kar nekaj vprašanj kaj ji bova kupila za rojstni dan, enaka vprašanja pa sva dobivala tudi lani, ob njenem prvem rojstnem dnevu. Zato bom nekaj svojih ''idej'' in izkušenj zapisala, morda pa kateri pridejo prav.


 Čustva staršev so na vrhuncu. Nikakor ne morete verjet, da je minilo že 1 leto (ali dve). Ko dobimo otroke čas žebi kot, da se mu kam mudi!


Spominjamo se neubogljene majhne štručke, ki to že več dolgo ni. Dojenček je sedaj  že v fazi raziskovanja, čebljanja in se verjetno že pridno postavlja na nogice (lahko pa komaj plazi). Rojstni dan je tukaj in ni več dojenčka, pozdravljen malček. Ob tem pomembnem dnevu si starši želimo, da bi bil popoln in si bomo ta dan zapomnili za celo življenje. Ja starši smo tisti,ki imamo te želje, saj je otrok še veliko premajhen, da bi si zapomnil ta dan. Torej kaj bi podarili 1letniku, ki mu je pravzaprav popolnoma vseeno če kaj dobi, saj se še ne zaveda, da je to njegov dan.
1. Fotografiranje, saj mu bodo fotografije ostale čudovit spomin za celo življenje in se bo na tak način lahko spomnil svojega rojstnega dne, ko bo gledal fotografije.                                                                    


 
2. Izlet/ustvarjanje, saj mu na tak način podarite tudi sebe in svoj čas, ki pa je že tako največje darilo.3. Knjigo. Če pa mu na vsak način želite nekaj podariti, naj bo to zanimivo, zabavno in poučno hkrati. Namreč v tem obdobju se bo malček zelo veliko naučil med raziskovanjem v stanovanju in okolici.Načeloma pa je 1letnikom popolnoma vseeno kaj mu boste kupili in ali bo praznoval svoj rojstni dan. Pomembno mu je samo to, da mu nudite zavetje v svojem objemu in vso ljubezen, ki jo premorete. Vse najboljše, malček!
 
Do naslednjič.